Известие

Collapse
No announcement yet.

klimatik

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• klimatik

колеги сори за въпроса ама как да разбера дали ми работи климатика? и имали период през които се пълни на ново? като маслото

Първоначално публикувано от mariio Покажи съобщение
    колеги сори за въпроса ама как да разбера дали ми работи климатика? и имали период през които се пълни на ново? като маслото
    Много е трудно не се занимавай даже ......... Голямо мъчение е трябва да запалиш колата, да пуснеш климатика и да видиш дали ти става студено или не......
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Между другото и аз искам да питам същото, защото мойта определено духа доста студено като си сложиш ръката на духалката, ама нещо бавно изстудява купето струва ми се, а и бая почва да не дърпа като го пусна на ауто, чудя се дали да ходя да ми проверят климата.
      Alfa 145 1.6 TS 16V '99
      Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

Първоначално публикувано от mariio Покажи съобщение
        Като го пуснеш, след 2-3 сек. трябва да се включи компресора. Звукът е много характерен, едно изщракване и едновременно с него моментно спадане на оборотите.

Пълни се ако не включва компресора, или не изстудява достатъчно.
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Писано е тонове по темата!
          Пускаш на 2ра степен, вътрешна циркулация, само горни духалки. След 3-4мин на празен ход, и затворени врати, измерената температура в отвора на духалната трябва да е около 4-8 градуса. Колата е хубаво да не е напечена от слънцето! Ако показва над 12 си за допиване на фреон най-вероятно. Ако температурата е по-ниска, само може да се радваш
          146 1.4 TS | '00 + LPG BRC Fly injection

Comment

Бавно охлажда, няма как да стане фризер за 5 минути. В началото пускаш ударно да циркулира само вътре въздуха и духалките в челото . Нормално е също и мощността да падне осезаемо - така е с наще малолитражки. Трябва да промениш малко стила на каране - дигаш здраво оборотите и не му мислиш много
            166, 2.4 JTD'00

Comment

Първоначално публикувано от Chimev Покажи съобщение
              Трябва да промениш малко стила на каране - дигаш здраво оборотите и не му мислиш много
              Да - и лапа като змей!
              Alfa 145 1.6 TS 16V '99
              Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

Да бе - лапа ми 1,5 литра газ отгоре . Не е болка за умиране
                166, 2.4 JTD'00

Comment

Btw...погледнете си филтрите "купе", че моя днес го извадих от колата, че се присетих...еми...фабричния си е.На 9 годинки почти е вече...а се чудех, защо като е на външна циркулация духа толкова слабо...
                  156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                  http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от ssveto Покажи съобщение
                    Писано е тонове по темата!
                    Пускаш на 2ра степен, вътрешна циркулация, само горни духалки. След 3-4мин на празен ход, и затворени врати, измерената температура в отвора на духалната трябва да е около 4-8 градуса. Колата е хубаво да не е напечена от слънцето! Ако показва над 12 си за допиване на фреон най-вероятно. Ако температурата е по-ниска, само може да се радваш
                    Интересно.....какви интересни тестове.....

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                      Много е трудно не се занимавай даже ......... Голямо мъчение е трябва да запалиш колата, да пуснеш климатика и да видиш дали ти става студено или не......

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                        Btw...погледнете си филтрите "купе", че моя днес го извадих от колата, че се присетих...еми...фабричния си е.На 9 годинки почти е вече...а се чудех, защо като е на външна циркулация духа толкова слабо...
                        Абе и моя си беше оригиналния като я купих, ама веднага го смениха - по него имаше пера от италиянски гълъби

Въпреки това климата бавно изстудява, особено в големите жеги, ама няма начин така е на всички коли при 40 градуса навън не може да ти направи 18 за 5 минути.
                        Ако времето е малко по-нормално например 26 - изстудява бързо.

Миналата седмица на морето за 10 минути каране ми замръзваше прозореца като го пуснех да духа на него, а навън беше около 30 градуса. Така, че мисля че работи добре.
                        Alfa 145 1.6 TS 16V '99
                        Toyota Corolla 1.4 VVTi

Comment

Working...
                        X